'Waarom wil je bij ons werken?'

Tijdens een sollicitatiegesprek is ´waarom wil je hier werken?´ een veelgestelde vraag. En zelfs als je je goed voorbereidt op je sollicitatie, kan deze vraag rauw op je dak komen. Lees hier hoe je het perfecte antwoord geeft volgens de volgende vier punten, zodat je geen moment met je mond vol tanden komt te staan op het moment suprême

  1. Het bedrijf

De website van het bedrijf, de klanten, het soort werk wat je moet gaan doen en kennis over de sector in het algemeen is een goed begin als je gaat vertellen waarom je ergens wilt werken. Geef kort aan wat je al over het bedrijf en werkzaamheden weet.

  1. Je ervaring en achtergrond

Door te vertellen over wat je eerder hebt gedaan, welke werkzaamheden overeenkomen en welke zaken iets extra´s bieden, geef je je toegevoegde waarde aan.

  1. Je toekomst

Een vraag die veel wordt gesteld in sollicitatiegesprekken is hoe je je toekomst bij het bedrijf ziet. Het antwoord hierop is een optelsom van de vorige twee punten. 

  1. Je motivatie

Als je de energie die je in een baan wilt steken weet over te brengen tijdens een gesprek, kan dit het beslissende zetje geven. 

Terug naar overzicht