Vijf vragen die je kan stellen op je eerste werkdag

  1. Wat vind je fijn qua communicatie, liever per e-mail of persoonlijk?

Dit is totaal afhankelijk per persoon. Sommige collega’s zullen het fijner vinden als er via de e-mail wordt gecommuniceerd. Andere collega’s zullen het fijner vinden om face-to-face te communiceren. Het is handig om dit van tevoren te weten. Het is belangrijk om de beste kanalen en communicatie af te stemmen. Op die manier komt er een juiste communicatie waar iedereen zich prettig bij voelt. Samenwerken is natuurlijk heel erg belangrijk.

  1. Wat zijn de projecten waar ik vanaf moet weten die op het moment lopen?

Waarschijnlijk zal je op de eerste dag niet meteen deadlines voor je kiezen krijgen maar het is nooit slecht om te weten wat er loopt binnen de afdeling waar je werkzaam voor bent.

  1. Met welke mensen binnen de organisatie moet ik echt kennis maken?

Per baan is het totaal verschillend met wie jij kennis moet maken. Dit ligt ook geheel aan de functie die je gaat invullen. Misschien werk je in een organisatie die wereldwijd opereert of wellicht is het een klein kantoor. De mensen  die je moet leren kennen zullen uiteenlopen. Zoek zelf uit wie je echt moet leren kennen waardoor je werk ook makkelijker wordt. Door deze vraag te stellen laat je ook een proactieve houding zien.

  1. Kan je me 5  á 7 dingen vertellen wat je verwacht dat ik bereik in mijn eerste week?

Het is heel lastig om aan het begin te peilen wat er van je wordt verwacht, daarom is het verstandig om zelf van tevoren te vragen wat er van je wordt verwacht. Het verschilt heel erg per bedrijfscultuur en de verwachtingen van het team of bedrijf. Wat het ook is, het is altijd belangrijk om duidelijk te hebben wat er wordt verwacht.

  1. Hoe worden mijn prestaties gemeten?

Het is goed om zo vroeg mogelijk te weten hoe je prestaties worden gemeten. Elk bedrijf is anders en bij elk bedrijf worden je prestaties anders gemeten. Weet waar je voor werkt en hoe je jezelf kan bewijzen.

Terug naar overzicht