Toekomst recruitment

Wat denken wij dat er gaat veranderen binnen de werving- en selectie branche?

De laatste jaren zijn er veel rumoeren omrent de invloed van technologie en data in de werving-en selectiebranche. Omdat onze passie werving-en selectie is lezen wij hier veel over en hebben wij ook een mening gevormd hoe wij denken dat de toekomst eruit komt te zien. Een aantal punten vinden wij opvallend en hier sluiten wij ons dan ook geheel bij aan.

Als eerste denken wij dat het belangrijk is om focus te krijgen op een  doelgroep, er moet een niche worden bepaald.

Daarnaast gaat de functie “recruiter” anders worden ingedeeld. Een groot deel van het wervingsproces wordt naar onze mening geautomatiseerd, dus krijgt een recruiter een ICT of marketing achtergrond. Recruiters moeten kunnen analyseren.

Zoals hierboven genoemd denken wij dat automatisering en data een hele belangrijke rol gaan spelen in de veranderingen. Er worden gegevens verzameld van kandidaten, interesses en skills zijn hierbij belangrijk. Ook worden er online assessments afgenomen. Op basis van alle skills en interesses wordt er een selectie gemaakt met juiste kandidaten voor de desbetreffende job. Wij zijn wel van mening dat kandidaten de behoefte blijven behouden om persoonlijk begeleidt te worden en niet door robots.

Wat betekent dit voor jou, als werkzoekende?

Het vinden van een passende baan wordt alleen maar makkelijker voor jou. In de toekomst worden werkzoekenden benaderd door recruiters voordat zij zelf actief op zoek gaan naar een baan.  Daarom moet je zelf wel goed weten waar je kwaliteiten liggen en wat jij als “droomjob” ziet.

Er wordt veel data verzameld om jou de beste vacatures aan te bieden. Vandaar dat een nieuwe baan voor jou alleen maar makkelijker wordt.

Samenvattend, er gaat enorm veel veranderen binnen de sector, ook voor jou! Maar wat er voor jou gaat veranderen is alleen maar positief, een nieuwe baan wordt voor jou een feestje. Je wordt al benaderd met passende jobs voordat je zelf actief zoekt, makkelijker kan niet!

Terug naar overzicht