Tips om de werksfeer te verbeteren

Een goede werksfeer is ontzettend belangrijk, al is het maar omdat we met zijn allen zo veel tijd doorbrengen op ons werk.  Als er geen goede sfeer hangt op je werk, kan dat verschillende oorzaken hebben. Wat de reden ook is, inhoudelijk kan het werk nog zo leuk zijn, als de sfeer onder collega’s dat niet is, ga je niet met een fijn gevoel werken. Gelukkig heb je het verbeteren van de sfeer zelf in de hand. Wij geven je enkele tips!

 1. Geef je collega's aandacht
  Geef jij je collega's wel eens oprechte aandacht? Vraag naar hun weekend, vakantieplannen of simpelweg of het goed gaat. Heb je dezelfde interesses? Knoop hier een gezellig gesprek aan vast! Je zult merken dat je ook aandacht terug zal krijgen.

 2. Zorg voor een fleurige werkplek
  Want zeg nou eerlijk, een opgeruimd bureau, plantjes en foto's van leuke herinneringen geven je positieve energie!

 3. Spreek irritaties uit
  Moet je iets van het hart? Maak het bespreekbaar! En probeer niet alleen om het uit te spreken, maar ook met een oplossing te komen. Hiermee laat je gelijk duidelijk zien dat je zelf ook voor feedback openstaat.

 4. Vier overwinningen
  Gezamenlijke doelen behaald? Dat moet gevierd worden!  Hiermee versterk je het groepsgevoel en positiviteit binnen het team. 

 5. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden
  Een simpele tip, maar zeker waar. Goed voorbeeld doet volgen.

 6. Zie elkaar af en toe buiten werktijd
  Organiseer eens in de maand een borrel na werktijd, stap samen op de racefiets of ga gezellig een hapje eten met het team. 

Terug naar overzicht