Millennials job hoppers of juist leergierig?

Zijn millennials jobhoppers? 

Nee! 63% van de millennials wil de komende vijf jaar blijven werken bij hun huidige werkgever. Wel wil twee derde binnen twee jaar een andere functie bekleden, een kwart zelfs binnen een jaar. Ze hebben de behoefte om zichzelf te blijven ontwikkelen maar daarnaast ook hun netwerk uit te breiden.

Kwaliteiten die gezien worden en doorgroeien.

Het is belangrijk dat millennials gezien worden, ze waardering krijgen. Wanneer dit niet het geval is overweegt de helft een vertrek.

Dit is geen proces van de een op andere dag, hier gaan verschillende gesprekken overheen. 

Willen millennials liever traditionele banen of niet?

Millennials zijn niet bang voor disruptie. Hun voorkeur gaat wel naar een vaste baan, maar meer dan de helft staat open voor een niet-traditionele arbeidsrelatie, zoals: freelance, de afroepeconomie (Uber of platforms) of het combineren van banen. Het zelfstandige ondernemerschap behoort ook tot een aantrekkelijke optie. 

Omdat millennials disruptie omarmen en openstaan voor nieuwe arbeidsrelaties komen werkgevers onder druk te staan. Aan hen de taak om meer flexibiliteit en afwisseling in de banen aan te bieden. De voordelen van andere arbeidsvormen moeten terugkomen in de vaste banen. 

Jobhoppen het probleem van de millennials of de bedrijven?

Zoals hierboven te lezen willen de millennials niet per definitie naar een andere organisatie. Maar wanneer zij niet de mogelijkheid krijgen om door te groeien en niet de juiste waardering krijgen, hebben zij het gevoel om genoodzaakt te zijn om dit wel te doen.

Wanneer bedrijven goed met hun medewerkers blijven praten is er geen 'job hob' nodig. Er moeten genoeg mogelijkheden tot zelfontwikkeling worden gegeven, in dat geval zullen millennials trouw zijn aan de organisatie. 

Dus voor alle bedrijven, zorg voor open en duidelijke communicatie. Bied daarnaast genoeg ontwikkelmogelijkheden. 

Terug naar overzicht