Hoe vind jij jouw droombaan?

Die droombaan, ja die willen wij allemaal. Wellicht ga je je eerste stap in het werkveld zetten of wellicht ben je al jaren aan het werk maar vind je die echte droombaan niet. Vervelend, want hij bestaat echt! Er zijn een aantal vragen die je van tevoren voor jezelf moet beantwoorden, heb je dat gedaan? Dan is het tijd voor actie! Ik ga je meenemen.

Vraag 1: wie ben jij?

Wie ben jij, waar ben je goed in? Er zijn drie soorten vaardigheden die je af kan tikken:

  • Sociale, hoe is je relatie tot mensen?
  • Gegevens, hoe analyseer jij bepaalde zaken?
  • Technisch, hoe is je relatie tot dingen?

Dit zijn lastige vragen, ik snap het! Wij bieden een dienst aan om deze te achterhalen, het gaat om een drijfveren test. Na deze test weet jij precies wie je bent en waarom je op bepaalde situaties reageert. Daarnaast krijg je inzicht in waar jij energie van krijgt, een goede stap naar die droombaan toch? Wij leggen het je graag uit onder het genot van een kopje koffie. Neem contact met ons op of mail één van onze Talent Managers

Vraag 2: wat kan jij?

Reflecteer eerlijk naar jezelf, op welk niveau zit je? Welke werkzaamheden kan jij uitvoeren en tot welke hoogte kan jij zaken analyseren? Het is heel belangrijk om dit te weten, zo kan je jezelf ook goed verkopen richting je nieuwe (potentiële) werkgever. Soms is het heel lastig om jezelf te reflecteren, maar probeer het wel want alleen op die manier weet je waar je staat en waar je naartoe zou willen groeien.

Vraag 3: wat wil jij?

Dit is toch wel echt de belangrijkste! Vergeet alle bijzaken als geld, vrije dagen etc., maar kijk als eerst écht inhoudelijk naar de baan.

Als je dat duidelijk hebt, dan kan je kijken naar bedrijven waar jij voor wilt werken. Je kan namelijk een job vaak in talloze bedrijven uitvoeren, het zal altijd een beetje anders zijn maar de basis is hetzelfde. Wel is het heel erg belangrijk of een bedrijf je de juiste handvaten geeft om jezelf te ontwikkelen. Heb jij graag vrijheid? Dan moet het bedrijf dit wel ondersteunen.

En dan ACTIE!

Als je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord is het belangrijk dat je heel veel vacatureteksten leest en zoekt. Laat daarnaast aan je netwerk weten dat je op zoek bent, mond tot mond reclame doet het nog altijd het beste 😊.

Een andere optie is in gesprek gaan met een uitzendbureau, zij hebben vaak veel contacten waardoor je in no-time een nieuwe baan hebt.

Terug naar overzicht